”Vi ska bli Sveriges största skyltleverantör” Andreas Jonsson skräder inte orden när han berättar som sin och företagets målsättning. Idag är Jönköpings Skyltfabrik bland de tre största i landet så några placeringar till så är han i mål.

– Egentligen är storleken inte det viktigaste men det känns bra att ha en tydlig målsättning. Det som är viktigast för oss är att bygga ett långsiktigt partnerskap med våra kunder. Vi ska vara det självklara valet för våra kunder där de kan lita på oss och att vi är redo att stödja dem över tid.

Att tillverka skyltar är Jönköpings Skyltfabriks fokus. Inte designa eller komma med kreativa idéer.

– Nej, våra kunder är ofta reklambyråer, skyltsäljare och andra typer av kreativa företag. Vi är specialiserade på själva tillverkningen och montering av de färdiga produkterna.

Inget är för stort eller för litet för Jönköpings Skyltfabrik. Det kan vara tillverkning av en enda liten plåtskylt till stora helhetslösningar med allt från tillverkning till montage över hela landet. Ett exempel på en helhetslösning är för Svenska Retursystem där Jönköpings Skyltfabrik gjort en helhetslösning med allt behov både inomhus och utomhus. Glasmarkeringar, folietexter, produktionsskyltar, hänvisningspyloner och utomhusskyltar.

– Ett typiskt jobb där jag följde med vår kund och vi gjorde jobbet tillsammans för bästa leverans.

Partnerskap och långsiktighet

Ibland ombeds flera reklambyråer att lämna kreativa förslag på samma skyltuppdrag.

– Som underleverantör ger vi alltid samma pris eftersom det är byråns kreativitet som ska avgöra vem som får uppdraget, inte priset på tillverkningen.

Förkunskaperna hos våra kunder är olika, en del har ritat skyltar i många år och vet precis hur man ska tänka. Andra hjälper vi med förslag och idéer och plockar fram bilder på hur det kan se ut. I slutändan har vi ju en gemensam slutkund som ska bli nöjd med resultatet och då blir samarbetet jätteviktigt.

– Vi är öppna för besök och kunder och leverantörer kommer för att titta på hantverket. Här får man verkligen se hur tillverkningsprocessen går till och det är inte alltför sällan som det föds nya idéer under rundturen.

Långsiktighet och partnerskap är två ledord hos Jönköpings Skyltfabrik.

– Vi har stor flexibilitet och tar fram snabba konkurrenskraftiga offerter och anpassade lösningar vilket ofta leder till en konkurrensfördel hos våra kunder. Vi ger allt vi kan för att hjälpa våra kunder och då får vi också mycket tillbaka.

Jönköpings Skyltfabrik levererar svensktillverkat med kvalitet och trygghet. Med helhetslösningen i form av produktion och montage finns alltid hjälp att få om nåt krånglar eller skylten behöver reparation eller service. Andreas själv gillar bäst det som sticker ut och när det skapar en utmaning i produktionen.

– Ju större desto roligare. Genomtänkt och stort, det gillar jag! Eller väldigt litet och plottrigt.

Miljö och kvalitet viktigt

Miljöaspekten är viktig hos Jönköpings Skyltfabrik och allt material återvinns. Både spill från produktionen och gamla skyltar.

– Vi har ofta skylten med oss i bilen när vi ska montera så att den slipper gå med lastbil. Dels för att undvika dubbeltransport, men också för att undvika transportskador. Vi har dessutom en egen kranförare som kör kran och lastbil vid större montage och vårt arbetssätt innebär liten felmarginal och få reklamationer

Andreas är positiv och nyfiken och med en inställning att ”allt är möjligt” så kanske målsättningen om Sveriges största skyltfabrik inte är omöjlig. Trots att han när han klev in i rollen som vd för bolaget var helt nybörjare när det kommer till skyltar.

– Idag kan jag branschen och tillverkningen på mina fem fingrar och har en fallenhet för att hitta rätt produkt till rätt tillfälle. Jag har världens bästa jobb!

Facebook
LinkedIn
Utdrag från detta inlägg
Han jobbar jämt – om det behövs. Han levererar snabba offerter och är flexibel, både gentemot kunder och medarbetare. Varför då? För att han är en obotlig optimist, positiv och nyfiken med inställningen att ”Allt är möjligt.” Nu vill han ta Jönköpings Skyltfabrik till toppen av skyltberget.